Appelsiini- ja...

Appelsiini- ja karamelliglaseerattu savoijinkaali


Tämä karamellisoitu kaali muhennos sopii hyvin keitetylle kinkulle tai esim. uunimakkaralle. Tässä maistuu appelsiinimehun ja sokerin karamellisoitu makeus yhdistettynä OSCAR® Vegaaninen Kananmakuinen mauste intensiiviseen umamiin, joka antaa upean syvän ja täyteläisen maun. Tämä resepti voidaan valmistaa myös vegaanisesti. Korvaa silloin tavallinen kerma kasvikermalla.

Ingredients

10 persons

  • 1 savoijinkaali
  • 100 g sokeria
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 2 dl kermaa
  • 30 ml OSCAR® Vegaaninen Kananmakuinen mauste 

Preparation

  1. Pese kaalinlehdet huolellisesti ja poista suurten lehtien ruodit.
  2. Leikkaa kaali isoiksi paloiksi.
  3. Ryöppää kaali kevyesti suolatussa vedessä, jäähdytä jäävedessä ja valuta.
  4. Karamellisoi sokeri paksupohjaisessa kattilassa ja lisää appelsiinimehu vähän kerrallaan. Sekoita, kunnes karamelli on tasaista.
  5. Keitä toisessa kattilassa kerma puoliksi kokoon ja mausta appelsiinikinuskilla sekä OSCAR® Vegaaninen Kananmakuinen mauste.
  6. Kääntele valutettu kaali karamellikermakastikkeessa, mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa esim. joulukinkun kanssa. 

Products used in the recipe