Grillattu mustekalasalaatti BBQ-kastikkeen kanssa
Ingredients
10 persons
Salaatti:
- 1 kg mustekalan lonkeroita (10 lonkeroa, 1 per annos)
- 50 ml OSCAR® Kalafondi tiiviste
- 2 l vettä
- 6 kesäkurpitsaa
- 4 munakoisoa
- 2 fenkolia
- 2 grillattua sitruunaa
- 50 ml oliiviöljyä
- suolaa
BBQ-kastike:
- 100 ml OSCAR® Paistettu Maku mauste
- 40 g OSCAR® Premium Fermentoitu Valkosipulitahna
- 5 dl omenamehua
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 100 g hunajaa
- 50 g tomaattipyreetä
- 1 rkl savupaprikaa
- 55 g modifioitua tärkkelystä
Preparation
- Kuumenna kaikki BBQ-kastikkeen ainekset kiehuvaksi modifioitua tärkkelystä lukuun ottamatta ja keitä kokoon 10 %. Lisää modifioitua tärkkelystä, kunnes koostumus muistuttaa ketsuppia.
- Keitä mustekalaa vedessä ja OSCAR® Kalafondi tiiviste 45–60 minuuttia.
- Ota pois liedeltä ja anna mustekalan lonkeroiden jäähtyä vedessä noin 30 minuuttia.
- Huuhtele lonkerot, leikkaa ne, grillaa kuumalla grillauspannulla ja voitele BBQ-kastikkeella.
- Puolita kesäkurpitsa ja munakoiso ja anna niiden suolautua 30 minuuttia.
- Grillaa kesäkurpitsaa ja munakoisoa kuumalla grillipannulla 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta ja voitele ne BBQ-kastikkeella.
- Leikkaa fenkoli tikuiksi ja laita jääveteen, jotta siitä tulee rapeaa.
- Tarjoile grillattu munakoiso ja kesäkurpitsa yhdessä mustekalan, fenkolitikkujen, grillatun sitruunan ja oliiviöljyn kanssa.
Products used in the recipe
Tutustu tämän reseptin tuotteisiin
LisätietoaInspiraatiota
OSCAR® Fondi tiivisteet
Maukas ja luova lisä maustehyllyyn. Muutama tippa OSCAR® Fondi tiivistettä erottaa annoksen edukseen tavallisesta.
Inspiraatiota
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium on suunniteltu nykyajan gastronomisiin tarpeisiin perinteistä itse tehtyä ruokaa kunnioittaen.