Grillattu mustekalasalaatti...

Grillattu mustekalasalaatti BBQ-kastikkeen kanssa


Vinkki: Tarjoile sama ruoka tomaattikastikkeessa.

Ingredients

10 persons

Salaatti:

  • 1 kg mustekalan lonkeroita (10 lonkeroa, 1 per annos)
  • 50 ml OSCAR® Kalafondi tiiviste
  • 2 l vettä
  • 6 kesäkurpitsaa
  • 4 munakoisoa
  • 2 fenkolia
  • 2 grillattua sitruunaa
  • 50 ml oliiviöljyä
  • suolaa

BBQ-kastike:

  • 100 ml OSCAR® Paistettu Maku mauste
  • 40 g OSCAR® Premium Fermentoitu Valkosipulitahna
  • 5 dl omenamehua
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 100 g hunajaa
  • 50 g tomaattipyreetä
  • 1 rkl savupaprikaa
  • 55 g modifioitua tärkkelystä 

Preparation

  1. Kuumenna kaikki BBQ-kastikkeen ainekset kiehuvaksi modifioitua tärkkelystä lukuun ottamatta ja keitä kokoon 10 %. Lisää modifioitua tärkkelystä, kunnes koostumus muistuttaa ketsuppia.
  2. Keitä mustekalaa vedessä ja OSCAR® Kalafondi tiiviste 45–60 minuuttia.
  3. Ota pois liedeltä ja anna mustekalan lonkeroiden jäähtyä vedessä noin 30 minuuttia.
  4. Huuhtele lonkerot, leikkaa ne, grillaa kuumalla grillauspannulla ja voitele BBQ-kastikkeella.
  5. Puolita kesäkurpitsa ja munakoiso ja anna niiden suolautua 30 minuuttia.
  6. Grillaa kesäkurpitsaa ja munakoisoa kuumalla grillipannulla 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta ja voitele ne BBQ-kastikkeella.
  7. Leikkaa fenkoli tikuiksi ja laita jääveteen, jotta siitä tulee rapeaa.
  8. Tarjoile grillattu munakoiso ja kesäkurpitsa yhdessä mustekalan, fenkolitikkujen, grillatun sitruunan ja oliiviöljyn kanssa. 

Inspiraatiota

OSCAR® Fondi tiivisteet

Maukas ja luova lisä maustehyllyyn. Muutama tippa OSCAR® Fondi tiivistettä erottaa annoksen edukseen tavallisesta.

Inspiraatiota

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium on suunniteltu nykyajan gastronomisiin tarpeisiin perinteistä itse tehtyä ruokaa kunnioittaen.