Joulukinkku

Joulukinkku


Tätä versiota joulukinkusta löytyy lähes jokaisesta ruotsalaisesta joulupöydästä. Kinkku on ensin keitetty liemessä ja kuorrutettu sinapilla, fariinisokerilla, pankojauholla ja OSCAR® Paistettu Maku mauste. Perinteisesti joulukinkku tarjoillaan haudutetun kaalin kanssa. Liha tarjoillaan keitetystä kinkusta tumman leivän kanssa. Sitä kutsutaan nimellä "dopp i grytan".

Ingredients

10 persons

  • 3 kg keitettyä kinkkua
  • 100 g makeaa sinappia
  • 50 g OSCAR® Paistettu Maku mauste
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 75 g fariinisokeria
  • 3 dl korppujauhoja/pankoa 

Preparation

  1. Sekoita sinappi, OSCAR® Paistettu Maku maste, keltuaiset, fariinisokeri ja 2 dl pankoa tasaiseksi massaksi.
  2. Jaa massa keitetyn kinkun päälle ja ripottele päälle viimeiset korppujauhot.
  3. Paista joulukinkkua uunissa 200°C:ssa noin 5-7 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskeaa.
  4. Tarjoile appelsiini-karamellisoidun kaalin kera.

Vinkki: Jos keität kinkun itse, keitä sitä vedessä, johon on lisätty 30 ml OSCAR® Vasikkafondi tiiviste litraan vettä. Sitten sinulla on erinomainen keitto "Dopp i gryta"-ruokaan. 

Products used in the recipe

Tutustu tämän reseptin tuotteisiin

Lisätietoa

Inspiraatiota

OSCAR® Fondi tiivisteet

Maukas ja luova lisä maustehyllyyn. Muutama tippa OSCAR® Fondi tiivistettä erottaa annoksen edukseen tavallisesta.