Simpukkakeitto

Simpukkakeitto


Ingredients

10 persons

  • 200 g kuorittuja simpukoita (noin 1 kg kuorellisia simpukoita)
  • 50 ml OSCAR® Simpukkafondi tiiviste
  • 50 g savupekonia
  • 125 g sipulia
  • 175 g kiinteitä perunoita
  • 125 g selleriä
  • 125 g porkkanaa
  • 1/2 fenkoli
  • 1,5 l vettä
  • 5 dl kermaa
  • suurustetta 

Preparation

  1. Leikkaa ainekset sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Paista ensin pekoni rapeaksi. Lisää sipuli, fenkoli, selleri, porkkana ja perunat.
  2. Lisää 1,5 litraa vettä ja OSCAR® Simpukkafondi tiiviste ja anna kiehua, kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Soseuta kermaiseksi tai säilytä purutuntuma ja saosta halutessasi suurusteella.
  4. Viimeistele soseutettu tai suurustettu keitto kermalla.
  5. Lisää juuri ennen tarjoilua joko pakastesimpukoita tai tuoreita höyrytettyjä simpukoita. Maista ja lisää tarvittaessa OSCAR® Simpukkafondi tiiviste.
  6. Perinteisesti keitto tarjoillaan koverretun leivän sisällä ja päälle ripotellaan tuoreita yrttejä.