Simpukkakeitto
Ingredients
10 persons
- 200 g kuorittuja simpukoita (noin 1 kg kuorellisia simpukoita)
- 50 ml OSCAR® Simpukkafondi tiiviste
- 50 g savupekonia
- 125 g sipulia
- 175 g kiinteitä perunoita
- 125 g selleriä
- 125 g porkkanaa
- 1/2 fenkoli
- 1,5 l vettä
- 5 dl kermaa
- suurustetta
Preparation
- Leikkaa ainekset sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Paista ensin pekoni rapeaksi. Lisää sipuli, fenkoli, selleri, porkkana ja perunat.
- Lisää 1,5 litraa vettä ja OSCAR® Simpukkafondi tiiviste ja anna kiehua, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Soseuta kermaiseksi tai säilytä purutuntuma ja saosta halutessasi suurusteella.
- Viimeistele soseutettu tai suurustettu keitto kermalla.
- Lisää juuri ennen tarjoilua joko pakastesimpukoita tai tuoreita höyrytettyjä simpukoita. Maista ja lisää tarvittaessa OSCAR® Simpukkafondi tiiviste.
- Perinteisesti keitto tarjoillaan koverretun leivän sisällä ja päälle ripotellaan tuoreita yrttejä.