Sitruuna-marenkipiirakka

Sitruuna-marenkipiirakka


Ingredients

10 persons

Piirakan pohja ja täyte:

  • 1 esipaistettu piirakkapohja
  • 400 g kondensoitua maitoa
  • 45 g OSCAR® Premium Sitruunatahna
  • 50 ml vettä

Marenki päälle ja lastuiksi:

  • 100 g pastöroituja kananmunanvalkuaisia
  • 150 g tomusokeria
  • 25 g OSCAR® Premium Sitruunatahna
  • 20 g vaniljasokeria 

Preparation

  1. Vatkaa kondensoitua maitoa, OSCAR® Premium Sitruunatahna ja vettä kulhossa täydellä teholla 5–10 minuuttia.
  2. Kaada sitruunatäyte murutaikinapohjan päälle ja pane piirakka jääkaappiin.
  3. Vatkaa munanvalkuaiset ja tomusokeri pehmeäksi marengiksi. Sekoita OSCAR® Premium Sitruunatahna ja vaniljasokeri joukkoon.
  4. Levitä 2/3 marengista tarttumattomalle paperille ja pane kuivuriin 75 asteeseen 6–12 tunniksi. Halutessasi voit käyttää tavallista uunia.
  5. Lusikoi loppu marenki pursotuspussiin, pursota täytteen päälle ja ruskista pinta polttimella.
  6. Nosta lautasille ja koristele marenkilastuilla. 

Products used in the recipe

Tutustu tämän reseptin tuotteisiin

Lisätietoa