Sitruuna-marenkipiirakka
Ingredients
10 persons
Piirakan pohja ja täyte:
- 1 esipaistettu piirakkapohja
- 400 g kondensoitua maitoa
- 45 g OSCAR® Premium Sitruunatahna
- 50 ml vettä
Marenki päälle ja lastuiksi:
- 100 g pastöroituja kananmunanvalkuaisia
- 150 g tomusokeria
- 25 g OSCAR® Premium Sitruunatahna
- 20 g vaniljasokeria
Preparation
- Vatkaa kondensoitua maitoa, OSCAR® Premium Sitruunatahna ja vettä kulhossa täydellä teholla 5–10 minuuttia.
- Kaada sitruunatäyte murutaikinapohjan päälle ja pane piirakka jääkaappiin.
- Vatkaa munanvalkuaiset ja tomusokeri pehmeäksi marengiksi. Sekoita OSCAR® Premium Sitruunatahna ja vaniljasokeri joukkoon.
- Levitä 2/3 marengista tarttumattomalle paperille ja pane kuivuriin 75 asteeseen 6–12 tunniksi. Halutessasi voit käyttää tavallista uunia.
- Lusikoi loppu marenki pursotuspussiin, pursota täytteen päälle ja ruskista pinta polttimella.
- Nosta lautasille ja koristele marenkilastuilla.