Vegaani peruskastike

Vegaani peruskastike


Vegaaninen peruskastike edelleen työstettäväksi. Käytä vegaanista peruskastiketta sellaisenaan tai kokeile reseptin jompaakumpaa vaihtoehtoa.

Ingredients

10 persons

Vegaani peruskastike:

  • 1 l Puljonki® Signature Kasvis Demi Glace
  • 30 ml valkoviinietikkaa
  • 20 ml OSCAR® Paistettu Maku mauste
  • suurustetta
  • suolaa ja pippuria

VARIANTIT

Lämmin äyriäsvinegretti:

  • 0,5 l vegaani peruskastike
  • 25 ml OSCAR® Keisarihummerifondi tiiviste
  • 100 g tomaatticoncasséa
  • 50 g kapriksia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ¼ nippu tilliä
  • suolaa ja pippuria

Keväinen tomaattikastike:

  • 0,5 l vegaani peruskastike
  • 100 g nurmiherkkusieniä
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Pippurikastike:

  • 0,5 peruskastiketta
  • 2 salottisipulia
  • maustamatonta öljyä
  • 1 dl brandya
  • 1 rkl OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna
  • 1 rkl Madagaskarin pippuria
  • tuoretta ruohosipulia/pikkelöityä rakuunaa

Preparation

Vegaani peruskastike:

  1. Keitä Puljonki® Signature Kasvis Demi Glace ja valkoviinietikkaa kokoon noin neljänneksen verran. 
  2. Mausta OSCAR® Paistettu Maku mauste, suolalla ja pippurilla. Saosta tarvittaessa suurusteella.

VARIANTIT

Lämmin äyriäsvinegretti:

  1. Kuumenna peruskastike ja OSCAR® Keisarihummerifondi tiiviste kiehuvaksi. Lisää tomaatticoncassé ja kaprikset. Vatkaa oliiviöljy joukkoon. 
  2. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnettu tilli juuri ennen tarjoilua.

Keväinen tomaattikastike:

  1. Leikkaa sienet, kevätsipuli ja kirsikkatomaatit 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Soteeraa oliiviöljyssä yhdessä valkosipulin kanssa. 
  2. Lisää peruskastike ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pippurikastike:

  1. Pilko salottisipulit hienoksi ja ruskista maustamattomassa öljyssä. Lisää brandy ja anna siitä haihtua puolet. Lisää sitten OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna ja pikkelöidyt Madagaskarin pippurit ja sekoita 
  2. Mausta peruskastike pippuriseoksella ja lisää halutessasi hienoksi pilkottua ruohosipulia vasta vähän ennen tarjoilua.

Inspiraatiota

Puljonki® Signature

Keittiötäsi ja itse tehtyä ruokaa kunnioittaen. Puljonki® Signature Fondit & liemet on haudutettu perinteisillä klassikkoresepteillä. Luita, vihanneksia, mausteita ja vettä – ja lisäksi paljon aikaa.

Inspiraatiota

Vegaaninen ja kasvipohjainen

OSCAR® ja Puljonki® ei tingi hyvästä mausta, ja tämä pätee myös kasvipohjaisiin ruokiin.