Vegaani peruskastike
Ingredients
10 persons
Vegaani peruskastike:
- 1 l Puljonki® Signature Kasvis Demi Glace
- 30 ml valkoviinietikkaa
- 20 ml OSCAR® Paistettu Maku mauste
- suurustetta
- suolaa ja pippuria
VARIANTIT
Lämmin äyriäsvinegretti:
- 0,5 l vegaani peruskastike
- 25 ml OSCAR® Keisarihummerifondi tiiviste
- 100 g tomaatticoncasséa
- 50 g kapriksia
- 2 rkl oliiviöljyä
- ¼ nippu tilliä
- suolaa ja pippuria
Keväinen tomaattikastike:
- 0,5 l vegaani peruskastike
- 100 g nurmiherkkusieniä
- 1 nippu kevätsipulia
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
Pippurikastike:
- 0,5 peruskastiketta
- 2 salottisipulia
- maustamatonta öljyä
- 1 dl brandya
- 1 rkl OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna
- 1 rkl Madagaskarin pippuria
- tuoretta ruohosipulia/pikkelöityä rakuunaa
Preparation
Vegaani peruskastike:
- Keitä Puljonki® Signature Kasvis Demi Glace ja valkoviinietikkaa kokoon noin neljänneksen verran.
- Mausta OSCAR® Paistettu Maku mauste, suolalla ja pippurilla. Saosta tarvittaessa suurusteella.
VARIANTIT
Lämmin äyriäsvinegretti:
- Kuumenna peruskastike ja OSCAR® Keisarihummerifondi tiiviste kiehuvaksi. Lisää tomaatticoncassé ja kaprikset. Vatkaa oliiviöljy joukkoon.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnettu tilli juuri ennen tarjoilua.
Keväinen tomaattikastike:
- Leikkaa sienet, kevätsipuli ja kirsikkatomaatit 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Soteeraa oliiviöljyssä yhdessä valkosipulin kanssa.
- Lisää peruskastike ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pippurikastike:
- Pilko salottisipulit hienoksi ja ruskista maustamattomassa öljyssä. Lisää brandy ja anna siitä haihtua puolet. Lisää sitten OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna ja pikkelöidyt Madagaskarin pippurit ja sekoita
- Mausta peruskastike pippuriseoksella ja lisää halutessasi hienoksi pilkottua ruohosipulia vasta vähän ennen tarjoilua.
Products used in the recipe
Tutustu tämän reseptin tuotteisiin
LisätietoaInspiraatiota
Puljonki® Signature
Keittiötäsi ja itse tehtyä ruokaa kunnioittaen. Puljonki® Signature Fondit & liemet on haudutettu perinteisillä klassikkoresepteillä. Luita, vihanneksia, mausteita ja vettä – ja lisäksi paljon aikaa.
Inspiraatiota
Vegaaninen ja kasvipohjainen
OSCAR® ja Puljonki® ei tingi hyvästä mausta, ja tämä pätee myös kasvipohjaisiin ruokiin.