Vegaaninen majoneesi (perusohje)
Ingredients
10 persons
- 1 dl aquafabaa (säilöttyjen kikherneiden lientä)
- 10 g OSCAR® Premium Sitruunatahna (tai muuta hapokasta ainesosaa)
- 5 dl neutraalin makuista öljyä
Preparation
- Sekoita aquafabaa ja OSCAR® Premium Sitruunatahna sauvasekoittimella muutama sekunti. Lisää tämän jälkeen öljy joukkoon ohuena nauhana.
- Jos emulsio on liian paksua, voit lisätä tilkan kylmää vettä.
Tiedoksi: Huomaa, että aquafaban sitomiskyky voi vaihdella sen mukaan, onko se tehty itse vai peräisin säilyketölkistä. Jos haluat parantaa aquafaban sitomiskykyä, voit keittää sitä kokoon.
Mitä aquafaba on?
Aquafabaa saadaan keittämällä kuivattuja kikherneitä ja papuja. Se on kuin keitinlientä tai paksua nestettä, jota jää säilyketölkin pohjalle. Aquafaballa on loistavia ominaisuksia. Sitä voidaan käyttää emulgointiaineena ja sitomaan vettä sisältäviä rasvaisia liuoksia. Säilöttyjen kikherneiden liemi toimii aquafabana sellaisenaan.
Products used in the recipe
Tutustu tämän reseptin tuotteisiin
LisätietoaInspiraatiota
OSCAR® Premium
Inspiraatiota